bewaar
Runderstoofpotje met appelstroop
Runderstoofpotje met appelstroop
bewaar

Runderstoofpotje met appelstroop

Kookinspiratie? Stop met zoeken en leef je uit op dit éénpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten.

20 min. bereiden
3 uur wachten
1315waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

rib-runderlappen

3 el

appelstroop

2 el

Franse mosterd

1

ui

25 g

ongezouten roomboter

4

gedroogde laurierblaadjes

250 ml

rundvleesbouillon van tablet

300 g

winterpeen

250 g

verse sperziebonen

Kookinspiratie? Stop met zoeken en leef je uit op dit éénpansgerecht met een heerlijke combinatie van ingrediënten.

Aan de slag

1

Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout. Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.

2

Snipper de ui. Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.

3

Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij. Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.

4

Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.

5

Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

tip

bewaartipDe volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.