bewaar
Thaise kipcurry met groentenoedels
Thaise kipcurry met groentenoedels
bewaar

Thaise kipcurry met groentenoedels

Haal de zon in huis met deze heerlijke klassieker uit de Aziatische hoek.

30 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

1

ui

3 tenen

knoflook

4 el

zonnebloemolie

1 el

rode currypasta

400 ml

kokosmelk

250 g

mihoen

400 g

Thaise roerbakmix

227 g

bamboescheuten

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

  • hapjespan

Haal de zon in huis met deze heerlijke klassieker uit de Aziatische hoek.

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de kip 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat 10 min. zachtjes koken.

2

Bereid intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak hierin de roerbakmix en de uitgelekte bamboescheuten. Voeg de mihoen toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd intussen de koriander grof en meng de helft door de kipcurry.

3

Verdeel de groentenoedels over diepe borden of grote kommen. Schep de kipcurry erop en bestrooi met de rest van de koriander.