bewaar
Groentelasagne met komijnrijst
Groentelasagne met komijnrijst
bewaar

Groentelasagne met komijnrijst

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

snelkookrijst

2

aubergines

1

ui

150 g

Zaanlander kaas

4 eetlepels

olie

1 zak

Hollandse

2 eetlepels

komijnzaad

1 zakje

notenmelange

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • wok

Aan de slag

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergines schoonmaken, in lengte in 6 plakken snijden en 3 min. onder hete grill roosteren. Ui pellen en in halve ringen snijden. Kaas raspen op grove rasp. Helft olie in wok verhitten en hierin in 5 min. groenten bakken met 1/2 el komijn en naar smaak zout en peper. Noten grof hakken, kort goudbruin roosteren in hete droge koekenpan. Helft plakken aubergine in ovenschaal leggen. Groenten en noten erover verdelen. Rest plakken aubergine erop leggen, bestrooien met kaas en onder hete grill in 5 min. kaas laten smelten. Rest olie in koekenpan verhitten, ui in 3 min. zacht en lichtbruin bakken. Rest komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Rijst mengen met uimengsel en op smaak brengen met zout en peper. Aubergineschotel over 4 borden verdelen. Komijnrijst ernaast scheppen.