Kip­pen­soep met pan­dan­rijst

(100) waardeer
thais hoofdgerecht 2 personen
3 100

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Buitenste blad van sereh verwijderen en harde uiteinden eraf snijden. Sereh in stukjes van 3 cm snijden en (met koksmes) kneuzen. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden. Grote oesterzwammen in repen scheuren. Paksoi of tah tsai in repen snijden en wassen. In pan bouillon met currypasta, 2 el vissaus en sereh aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Bosuitjes, kip en oesterzwammen erdoor roeren en soep nog 5 min. zachtjes laten koken. Paksoi toevoegen en soep nog 2-3 min. zachtjes verwarmen. Eventueel op smaak brengen met vissaus. Basilicumblaadjes in stukjes scheuren. In midden van twee wijde soepkommen of diepe borden bergje van rijst maken. Soep erbij scheppen en bestrooien met basilicum.

Tip:

Maak van de rijst mooie torentjes. Verdeel de rijst hiervoor in twee koffiekopjes, druk de rijst goed aan en keer de kopjes in het midden van de soepkommen om.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 3,5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 2.365 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.