bewaar
Kippensoep met pandanrijst
Kippensoep met pandanrijst
bewaar

Kippensoep met pandanrijst

20 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

pandanrijst

1 stengel

sereh

3

bosuitjes

150 g

oesterzwammen

2

Shanghai paksoi

500 ml

kippenbouillon

½ eetlepel

rode Thaise currypasta

3 eetlepels

Thaise vissaus

1

kipfilet

2 takjes

basilicum

Aan de slag

Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Buitenste blad van sereh verwijderen en harde uiteinden eraf snijden. Sereh in stukjes van 3 cm snijden en (met koksmes) kneuzen. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden. Grote oesterzwammen in repen scheuren. Paksoi of tah tsai in repen snijden en wassen. In pan bouillon met currypasta, 2 el vissaus en sereh aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Bosuitjes, kip en oesterzwammen erdoor roeren en soep nog 5 min. zachtjes laten koken. Paksoi toevoegen en soep nog 2-3 min. zachtjes verwarmen. Eventueel op smaak brengen met vissaus. Basilicumblaadjes in stukjes scheuren. In midden van twee wijde soepkommen of diepe borden bergje van rijst maken. Soep erbij scheppen en bestrooien met basilicum.

algemeenMaak van de rijst mooie torentjes. Verdeel de rijst hiervoor in twee koffiekopjes, druk de rijst goed aan en keer de kopjes in het midden van de soepkommen om.