bewaar
Knolselderijstamppot
Knolselderijstamppot
bewaar

Knolselderijstamppot

Met heerlijk krokant gebakken serranoham.

40 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

knolselderij

500 g

kruimige aardappel

100 g

serranoham

1 tl

traditionele olijfolie

50 ml

kippenbouillon van tablet

75 g

zuivelspread naturel light

1 el

dijonnaise

30 g

verse peterselie

Met heerlijk krokant gebakken serranoham.

Aan de slag

1

Snijd de knolselderij in plakken. Schil en snijd hem daarna. Schil en snijd de aardappelen in stuken. Kook in een afgedekte pan met een bodempje water en zout knolselderij met aardappel in 20 min zachtjes gaar.

2

Halveer de plakken ham. Verhit olie in een grote koekenpan. Bak de ham aan beide kanten krokant, houd warm op een laag vuur. Giet de knolselderij en aardappel af. Verwarm de bouillon.

3

Stamp de knolselderij, aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijn. Knip de peterselie fijn. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met warme ham.

variatietipGebruik in plaats van Dijonaise 1 tl mosterd en 2 tl mayonaise.