bewaar
Thaise tomatensoep
Thaise tomatensoep
bewaar

Thaise tomatensoep

Snelle, slanke soep met garnalen. De Aziatische smaak komt - simpel! - van de currypasta.

15 min. bereiden
licht pittig
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1000 g

gezeefde tomaten in pak

400 ml

kokosmelk

200 ml

kraanwater

½ el

Thaise rode currypasta

4 el

vissaus

2

visbouillontabletten

3

bosuien

250 g

Hollandse garnalen

1

vers meergranen stokbrood

Snelle, slanke soep met garnalen. De Aziatische smaak komt - simpel! - van de currypasta.

Aan de slag

1

Breng in een grote soeppan de tomaten, kokosmelk, het water, de currypasta, vissaus en bouillontabletten aan de kook. Roer regelmatig en laat 3 min. zachtjes koken.

2

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer de garnalen door de soep en verwarm nog 1 min. Garneer de soep met de bosui. Serveer met het stokbrood.