
Thaise tomatensoep
Snelle, slanke soep met garnalen. De Aziatische smaak komt - simpel! - van de currypasta.
515 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
redelijk pittig
Ingrediënten
4 personen
1000 g
gezeefde tomaten in pak
400 ml
kokosmelk
200 ml
kraanwater
½ el
Thaise rode currypasta
4 el
vissaus
2
visbouillontabletten
3
bosuien
250 g
Hollandse garnalen
1
vers meergranen stokbrood
Snelle, slanke soep met garnalen. De Aziatische smaak komt - simpel! - van de currypasta.
Aan de slag
1
Breng in een grote soeppan de tomaten, kokosmelk, het water, de currypasta, vissaus en bouillontabletten aan de kook. Roer regelmatig en laat 3 min. zachtjes koken.
2
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer de garnalen door de soep en verwarm nog 1 min. Garneer de soep met de bosui. Serveer met het stokbrood.