Thaise vissoep
Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el Thaise rode currypasta
- 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 4 el Thaise vissaus
- 1 el lichte sojasaus
- 300 g koelverse tilapiafilets
- 100 g verse peultjes
- 1 gele paprika
- 4 stuks bosuien
- 15 g verse koriander (zakje 15 g)
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.
- Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.
- Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).
- Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.
Tip:
Eet de soep ook eens thuis! Lekker snel klaar!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Thaise vissoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise vissoep
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el Thaise rode currypasta
- 400 g tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 4 el Thaise vissaus
- 1 el lichte sojasaus
Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.
- 300 g koelverse tilapiafilets
Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.
- 100 g verse peultjes
- 1 gele paprika
- 4 stuks bosuien
Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).
- 15 g verse koriander
Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.