bewaar
Thaise vissoep
Thaise vissoep
bewaar

Thaise vissoep

Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed.

20 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

1 el

Thaise rode currypasta

400 g

tomatenblokjes

200 ml

kokosmelk

500 ml

water

4 el

Thaise vissaus

1 el

lichte sojasaus

300 g

koelverse tilapiafilet

100 g

verse peultjes

1

gele paprika

4 stuks

bosui

15 g

verse koriander

Perfecte zomerse lunch of als verrassing op het picknickkleed.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en fruit de currypasta 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 min. zachtjes. Schenk de kokosmelk, het water, de vissaus en de sojasaus in een pan. Breng de soep aan de kook.

2

Snijd de tilapiafilet in dunne plakjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 3 min. tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met extra vissaus en sojasaus. Laat de soep onafgedekt afkoelen.

3

Maak de peultjes, paprika en bosuitjes schoon, snijd in stukjes en verpak in een plastic zakje. Bewaar de soep en groenten tot gebruik koel. (Zet tijdens vervoer de deksel van de soeppan met breed plakband vast).

4

Op picknickplaats groenten door vissoep roeren. Soep verwarmen en 3-5 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

algemeenEet de soep ook eens thuis! Lekker snel klaar!