bewaar
Waterzooi van zalm en prei
Waterzooi van zalm en prei
bewaar

Waterzooi van zalm en prei

20 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

3 dunne

preien

2 eetlepels

boter

½

visbouillontablet

100 ml

droge witte wijn

200 ml

crème fraîche

500 g

zalmfilet

1 zakje

verse dille

50 g

rauwe ham

Aan de slag

Prei schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden. In pan met dikke bodem boter verhitten en prei al omscheppend 3-4 min. bakken. Bouillontablet oplossen in 100 ml kokend water. Wijn en bouillon bij prei schenken en prei afgedekt 5 min. stoven. Crème fraîche door prei roeren. Zalm in 8 stukken snijden en in stoofvocht leggen. Dille boven pan grof in stukjes knippen. Vis afgedekt op laag vuur in 8 min. net gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamreepjes erover strooien. Lekker met korenpuntjes, maïspistolets of wit stokbrood.