bewaar
Snelle goulash
Snelle goulash
bewaar

Snelle goulash

Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag.

30 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

500 g

hamlap

2

uien

2

rode paprika's

3 el

ongezouten roomboter

1 el

pikante paprikapoeder

400 g

tomatenblokjes

450 g

diepvries tuinerwten

Stevige kost, dit Hongaarse gerecht. Daar snakken we naar op een koude winterdag.

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper. Snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes in ca. 5 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 min. mee. Roer het paprikapoeder, zout naar smaak en tomatenblokjes door het vleesmengsel en breng aan de kook. Laat de saus ca. 10 min. afgedekt sudderen, warm de laatste paar min. de erwten mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer goulash met rijst.

tip

combinatietipLekker met een eetlepel zure room.