bewaar
Flensjes met warme dadelsaus
Flensjes met warme dadelsaus
bewaar

Flensjes met warme dadelsaus

45 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

100 g

bloem

1

ei

300 ml

melk

50 ml

vloeibare boter

500 g

roomijs

10

dadels

4 eetlepels

schenkstroop

125 ml

slagroom

Aan de slag

1

Boven schaal bloem met mespunt zout zeven, in midden kuiltje maken en ei erin breken. Helft van melk in kuiltje gieten en geheel met garde of mixer vanuit kuiltje tot glad beslag roeren. Beslag verdunnen met rest van melk. Boter door beslag roeren. In kleine koekenpan met antiaanbaklaag kleine schep beslag met draaiende beweging over bodem tot dun laagje laten uitvloeien. Flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 7 flensjes bakken. Flensjes op (ovenbestendige) schaal opstapelen, laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Roomijs iets zacht laten worden en er met ijsbolschep 4 bollen van maken (of met warme lepel 8 grove krullen vormen). Tot gebruik in diepvries bewaren.

2

Flensjes op kamertemperatuur laten komen of in oven (225 °C) opwarmen. Dadels fijnsnijden. In steelpan schenkstroop, slagroom en dadels mengen en al roerend verwarmen. Flensjes per 2 dubbelgevouwen op bord leggen. Op elk 1/2 bol of 1 krul ijs leggen en flensje nogmaals dubbelvouwen. Dadelsaus erover schenken.