Geu­ri­ge mos­sel­pak­ket­jes

(13) waardeer
voorgerecht 8 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Stoneleeks in ringetjes snijden. Mosterd met vork door boter prakken. Op werkvlak telkens vel bakpapier van 30 x 30 cm leggen. Mosselen en stoneleeks over midden van 8 vellen bakpapier verdelen. Daarop steeds 1/2 el mosterdboter leggen. Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry of wijn. Pakketjes dichtvouwen, randen dubbel omvouwen en eventueel vastzetten met nietje of paperclip. Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Pakketjes 10 min. in midden van oven zetten, tot mosselen gaar zijn. Pakketjes over acht diepe borden verdelen en aan tafel openen. Mosselen die niet zijn opengegaan, weggooien. Lekker met stokbrood, om in het mosselvocht te dopen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.