bewaar
Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus
Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus
bewaar

Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus

30 min. bereiden
1 uur wachten
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kalkoenfilet

1 cm

verse gember

4 el

Thaise vissaus

2

limoenen

4 el

sesamolie

150 g

gezouten cashewnoten

1 el

rode Thaise currypasta

1 pakje

kokosmelk

3 el

donkerbruine basterdsuiker

½ bakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • 12 satéprikkers

  • keukenmachine

  • grillpan

Aan de slag

1

Snijd de kalkoenfilet in de lengte in 12 lange repen. Rijg elke reep zigzaggend aan een satéprikker.

2

Pers de gember met een knoflookpers. Doe in een schaal en voeg 3 el vissaus, 3 el limoensap en 3 el olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de kalkoenspiesen door de marinade en laat afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren. Draai regelmatig om in de marinade.

3

Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de currypasta op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de cashewnoten, suiker, de rest van de vissaus en het limoensap erdoor en laat op laag vuur 10 min. koken tot de saus wat dikker wordt.

4

Verhit de grillpan. Gril de kalkoenspiesen in 4 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Verdeel de spiesen over 4 borden en schep er wat saus over. Bestrooi met de koriander.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.