Licor 43 crème brûlée
Zoet, romig, kruidig, knapperig... deze crème brûlée met Licor 43 is een lekkere twist op dit klassieke nagerecht!
625 kcal
30 min. bereiden, 40 min. oventijd, 2 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
0.25 biologische sinaasappel
biologische sinaasappel
500 ml verse slagroom
verse slagroom
1 theelepel vanille-extract
vanille-extract
40 ml licor 43 (Gall & Gall)
licor 43 (Gall & Gall)
4 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
100 gram fijne kristalsuiker
fijne kristalsuiker
0.25 theelepel zout
zout
Dit heb je nodig
dunschiller
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)
grote ovenschaal
vershoudfolie
crème brûlée-brander
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Boen de sinaasappel schoon en snijd met een dunschiller de oranje schil. Breng de slagroom met de sinaasappelschil en het vanille-extract aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de likeur toe en laat 5 min. trekken.
Verwarm de oven voor op 135 °C. Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers met ⅗ van de suiker en het zout met een garde los.
Verwijder de sinaasappelschil en breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de room al roerend met een garde in een dun straaltje de bij de eidooiers.
Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker. Verdeel over de ramekins.
Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en plaats in het midden van de oven. Vul de ovenschaal tot halverwege de rand van de schaaltjes voorzichtig met heet water en laat de custard in de oven in ca. 40 min. gaar worden.
De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar in het midden nog een beetje wiebelig is. Het mag zeker niet vloeibaar zijn, verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is.
Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de rest van de suiker over de crème brûlées en karamelliseer met de brander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Licor 43 crème brûlée
Zoet, romig, kruidig, knapperig... deze crème brûlée met Licor 43 is een lekkere twist op dit klassieke nagerecht!

nagerecht
4 personen
625 kcal
30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en snijd met een dunschiller de oranje schil. Breng de slagroom met de sinaasappelschil en het vanille-extract aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de likeur toe en laat 5 min. trekken.
Verwarm de oven voor op 135 °C. Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers met ⅗ van de suiker en het zout met een garde los.
Verwijder de sinaasappelschil en breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de room al roerend met een garde in een dun straaltje de bij de eidooiers.
Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker. Verdeel over de ramekins.
Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en plaats in het midden van de oven. Vul de ovenschaal tot halverwege de rand van de schaaltjes voorzichtig met heet water en laat de custard in de oven in ca. 40 min. gaar worden.
De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar in het midden nog een beetje wiebelig is. Het mag zeker niet vloeibaar zijn, verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is.
Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat 30 min. afkoelen op een rooster.
Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de rest van de suiker over de crème brûlées en karamelliseer met de brander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
¼ biologische sinaasappel
500 ml verse slagroom
1 tl vanille-extract
40 ml licor 43 (Gall & Gall)
4 middelgrote scharreleieren
100 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout
Dit heb je nodig
dunschiller
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)
grote ovenschaal
vershoudfolie
crème brûlée-brander




