Bitterballenkrans op briochetoast
Op briochebrood en met een frisse mayonaise: met kerst krijgen je bitterballen met een fraaie upgrade. Tijd voor een bitterballenkrans!
Aan de slag
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de peterselie en mayonaise tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de champignons, al omscheppend, 5 min. Roer van het vuur af ⅔ van de boter en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 4 sneetjes van 1.5 cm dik uit de brioche en steek er met de uitsteekvorm 8 toastjes uit. Besmeer beide kanten met de rest van de boter. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de toastjes in 1-2 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Keer halverwege.
Bak de bitterballen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de briochetoast in een krans op een serveerschaal. Verdeel de helft van de peterselie-citroenmayo erover. Verdeel de bitterballen erover. Prik de champignons op de tapasprikkers en steek de prikkers in de bitterballen. Serveer met de rest van de peterselie-citroenmayo.
Bitterballenkrans op briochetoast
Op briochebrood en met een frisse mayonaise: met kerst krijgen je bitterballen met een fraaie upgrade. Tijd voor een bitterballenkrans!
null personen
195 kcal
30 min. bereiden
13 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de peterselie en mayonaise tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de champignons, al omscheppend, 5 min. Roer van het vuur af ⅔ van de boter en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 4 sneetjes van 1.5 cm dik uit de brioche en steek er met de uitsteekvorm 8 toastjes uit. Besmeer beide kanten met de rest van de boter. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de toastjes in 1-2 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Keer halverwege.
Bak de bitterballen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de briochetoast in een krans op een serveerschaal. Verdeel de helft van de peterselie-citroenmayo erover. Verdeel de bitterballen erover. Prik de champignons op de tapasprikkers en steek de prikkers in de bitterballen. Serveer met de rest van de peterselie-citroenmayo.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ teen knoflook
7½ g verse peterselie
1 citroen
4 el mayonaise
8 kleine kastanjechampignons
30 g ongezouten roomboter
150 g brioche broden
8 oven & airfryer bitterballen
Dit heb je nodig
uitsteekvormpje doorsnede 3 cm