bewaar
Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto
Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto
bewaar

Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto

Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

groentebouillonblokje

1 l

kokend water

1 teen

knoflook

1

sjalot

450 g

diepvries spinazie

3 el

olijfolie mild

300 g

risottorijst

125 g

koelverse pestosaus verde

450 g

diepvries fijne tuinerwten

Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto.

Aan de slag

1

Los het bouillonblokje op in het kokende water. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalot. Doe de spinazie in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.

2

Verhit de olie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 15- ­20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg 10 min. na het toevoegen van de scheuten bouillon de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor. Voeg de laatste 5 min. van de totale kooktijd de helft van de pestosaus en de bevroren tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door.

3

Verdeel de risotto over diepe borden en schep de rest van de pestosaus erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto

Vergeet pasta pesto. Vanaf nu roer je die pesto door je risotto.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig