bewaar
Geroosterde kalkoenfilet met aardappel en olijven (advertorial)
Geroosterde kalkoenfilet met aardappel en olijven (advertorial)
bewaar

Geroosterde kalkoenfilet met aardappel en olijven (advertorial)

Een hoofdgerecht met bier? Jawel! En dat dat een goede toevoeging is, snap je snel genoeg. Dit hoofdgerecht is er een voor in de boeken.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse Italiaanse kruiden

150 g

sjalotten

2 tenen

knoflook

1 kg

AH Excellent Pommes Rouge aardappel

4 el

milde olijfolie

1

citroen

70 g

Taggia olijven

½

kippenbouillontablet

100 ml

kokend water

500 g

kalkoenfilet

15 g

verse platte peterselie

4 flesjes

Leffe blond

Dit heb je nodig

  • lasagnevorm (AH Spaaractie)

Een hoofdgerecht met bier? Jawel! En dat dat een goede toevoeging is, snap je snel genoeg. Dit hoofdgerecht is er een voor in de boeken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes en pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd fijn. Houd de verschillende kruiden apart van elkaar. Snijd de sjalot in ringen. Pel de knoflook. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Meng met de helft van de olie, de fijngesneden rozemarijn, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de knoflook over de bakplaat. Rooster ca. 45 min. in de oven tot alles gaar en knapperig is.

2

Boen ondertussen de citroen schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en los het halve bouillonblokje op in het kokende water. Besprenkel de kalkoenfilets met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de fijngesneden kruiden, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan en bak de kalkoenfilets 4 min. op hoog vuur rondom bruin.

3

Verdeel de kalkoenfilets met de sjalot, citroenparten, olijven en bouillon over de lasagnevorm en bak naast de aardappelen de laatste 15 min. mee tot de kalkoen bruin en gaar is.

4

Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de aardappelen, kalkoen en citroenparten over een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met het bier.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde kalkoenfilet met aardappel en olijven (advertorial)

Een hoofdgerecht met bier? Jawel! En dat dat een goede toevoeging is, snap je snel genoeg. Dit hoofdgerecht is er een voor in de boeken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig