Geroosterde kalkoenfilet met aardappel en olijven (advertorial)
Een hoofdgerecht met bier? Jawel! En dat dat een goede toevoeging is, snap je snel genoeg. Dit hoofdgerecht is er een voor in de boeken.
Ingrediënten
4 personen
15 g
verse Italiaanse kruiden
150 g
sjalotten
2 tenen
knoflook
1 kg
AH Excellent Pommes Rouge aardappel
4 el
milde olijfolie
1
citroen
70 g
Taggia olijven
½
kippenbouillontablet
100 ml
kokend water
500 g
kalkoenfilet
15 g
verse platte peterselie
4 flesjes
Leffe blond
Dit heb je nodig
lasagnevorm (AH Spaaractie)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes en pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd fijn. Houd de verschillende kruiden apart van elkaar. Snijd de sjalot in ringen. Pel de knoflook. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Meng met de helft van de olie, de fijngesneden rozemarijn, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de knoflook over de bakplaat. Rooster ca. 45 min. in de oven tot alles gaar en knapperig is.
Boen ondertussen de citroen schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en los het halve bouillonblokje op in het kokende water. Besprenkel de kalkoenfilets met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de fijngesneden kruiden, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan en bak de kalkoenfilets 4 min. op hoog vuur rondom bruin.
Verdeel de kalkoenfilets met de sjalot, citroenparten, olijven en bouillon over de lasagnevorm en bak naast de aardappelen de laatste 15 min. mee tot de kalkoen bruin en gaar is.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de aardappelen, kalkoen en citroenparten over een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met het bier.
Geroosterde kalkoenfilet met aardappel en olijven (advertorial)
Een hoofdgerecht met bier? Jawel! En dat dat een goede toevoeging is, snap je snel genoeg. Dit hoofdgerecht is er een voor in de boeken.

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes en pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd fijn. Houd de verschillende kruiden apart van elkaar. Snijd de sjalot in ringen. Pel de knoflook. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken van 2-3 cm. Meng met de helft van de olie, de fijngesneden rozemarijn, peper en eventueel zout. Verdeel samen met de knoflook over de bakplaat. Rooster ca. 45 min. in de oven tot alles gaar en knapperig is.
Boen ondertussen de citroen schoon en snijd in parten. Laat de olijven uitlekken en los het halve bouillonblokje op in het kokende water. Besprenkel de kalkoenfilets met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de fijngesneden kruiden, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan en bak de kalkoenfilets 4 min. op hoog vuur rondom bruin.
Verdeel de kalkoenfilets met de sjalot, citroenparten, olijven en bouillon over de lasagnevorm en bak naast de aardappelen de laatste 15 min. mee tot de kalkoen bruin en gaar is.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Verdeel de aardappelen, kalkoen en citroenparten over een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met het bier.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)15 g verse Italiaanse kruiden
150 g sjalotten
2 tenen knoflook
1 kg AH Excellent Pommes Rouge aardappel
4 el milde olijfolie
1 citroen
70 g Taggia olijven
½ kippenbouillontablet
100 ml kokend water
500 g kalkoenfilet
15 g verse platte peterselie
4 flesjes Leffe blond
Dit heb je nodig
lasagnevorm (AH Spaaractie)