Avocadospread met zalm en sesammayodressing (advertorial)
Een combinatie van Oosterse smaken waar je u tegen zegt: avocadospread met zalm en sesammayodressing.
Ingrediënten
4 personen
300 g
verse zalmfilets
1½ el
sojasaus
1 el
sesamolie
1
limoen
4
radijsjes
30 g
wasabibollen
4 el
Red Phoenix geroosterde sesam mayo
2
eetrijpe avocado's
50 g
koelvers fijngesneden spitskool
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Snijd de zalmfilet in blokjes van 1-2 cm en meng met de sojasaus, sesamolie en peper. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de radijs in halve plakjes en hak de wasabibollen fijn. Meng de helft van de sesammayo met 1 tl limoensap (per 4 personen) tot een dressing.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de rest van de sesammayo en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalmblokjes 1-2 min. rondom aan op middelhoog vuur.
Verdeel de avocadospread over de borden en strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel de spitskool, radijs en zalmblokjes erover, besprenkel met de dressing en bestrooi met de wasabikruim en het limoenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper.
Avocadospread met zalm en sesammayodressing (advertorial)
Een combinatie van Oosterse smaken waar je u tegen zegt: avocadospread met zalm en sesammayodressing.

voorgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de zalmfilet in blokjes van 1-2 cm en meng met de sojasaus, sesamolie en peper. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de radijs in halve plakjes en hak de wasabibollen fijn. Meng de helft van de sesammayo met 1 tl limoensap (per 4 personen) tot een dressing.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de rest van de sesammayo en 1 el limoensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de zalmblokjes 1-2 min. rondom aan op middelhoog vuur.
Verdeel de avocadospread over de borden en strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel de spitskool, radijs en zalmblokjes erover, besprenkel met de dressing en bestrooi met de wasabikruim en het limoenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g verse zalmfilets
1½ el sojasaus
1 el sesamolie
1 limoen
4 radijsjes
30 g wasabibollen
4 el Red Phoenix geroosterde sesam mayo
2 eetrijpe avocado's
50 g koelvers fijngesneden spitskool
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker