bewaar
Witte kerstkoekjes met poedersuiker
Witte kerstkoekjes met poedersuiker
bewaar

Witte kerstkoekjes met poedersuiker

Kerstkoekjes bakken: maak ze in de vorm van candycanes als versiering voor in de boom.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

20 porties

25 g

amandelmeel

125 g

ongezouten plantenmargarine

90 g

poedersuiker

½ tl

vanille-extract

150 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Kerstkoekjes bakken: maak ze in de vorm van candycanes als versiering voor in de boom.

Aan de slag

1

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelmeel 3 min. tot goudgeel en laat afkoelen.

2

Doe de voor koken, bakken en braden, 40 g poedersuiker (per 20 stuks) en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.

3

Zeef de bloem boven de kom en mix op de laagste stand samen met het amandelmeel en een snufje zout in 1 min. tot een deeg. Rol het deeg op tot een rol van ca. 30 cm lang. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 30 min. rusten in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 165 °C. Neem de rol uit de koelkast en snijd in 20 plakken van ca. 1.5 cm dik (per 20 stuks). Rol elk plakje uit tot een staaf van ca. 10 cm lang en vorm ze tot een stafje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.

5

Haal uit de oven en laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen. Doe de rest van de poedersuiker in een kommetje en rol de koekjes erdoor zodat ze helemaal bedekt zijn met poedersuiker.