bewaar
Speculaas-stengels
Speculaas-stengels
bewaar

Speculaas-stengels

Pimp je bladerdeeghapje met speculaas. Lekker als snack tijdens pakjesavond!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
10 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

18 porties

30 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

270 g

vers bladerdeeg

1 el

koek- en speculaaskruiden

50 g

basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaten

Pimp je bladerdeeghapje met speculaas. Lekker als snack tijdens pakjesavond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Klop het ei los in een bakje. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit. Halveer in de lengte zodat je twee lange plakken krijgt. Laat de plakken op het bakpapier liggen.

2

Meng de kruiden, basterdsuiker en gesmolten boter in een kommetje. Besmeer een plak bladerdeeg met het mengsel. Leg de andere plak bladerdeeg erop. Snijd het bladerdeeg in 18 stroken (per 18 stuks) van ca. 2 cm breed. Neem de stroken voorzichtig van het bakpapier en draai zodat je een spiraal krijgt. Leg op de bakplaten. Bestrijk de stengels met het bakkwastje met wat ei.

3

Bak de stengels 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.

Speculaas-stengels

Instructievideo - 00:48 min.