bewaar
Lamskoteletten met dressing
Lamskoteletten met dressing
bewaar

Lamskoteletten met dressing

Even opletten, het is tijd voor op de BBQ-gegrilde lamskoteletten!

20 min. bereiden
10 min. wachten
pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

lamsrack

3

limoenen

50 g

verse gember

1

Spaanse peper

1 stengel

sereh

3 el

vissaus

3 el

rietsuiker

2 tl

sesamolie

2 el

zonnebloemolie

1

komkommer

380 g

tastytomtomaten

1

rode ui

7½ g

verse koriander

7½ g

verse munt

7½ g

verse Thaise basilicum

Dit heb je nodig

  • barbecue

Even opletten, het is tijd voor op de BBQ-gegrilde lamskoteletten!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Laat de lamsracks op kamertemperatuur komen. Pers de limoenen uit. Schil en rasp de gember fijn. Snijd peper en sereh in dunne ringetjes. Meng samen met de vissaus, rietsuiker, sesamolie, de helft van de olie en gember tot een marinade.

2

Snijd de lamsracks in koteletten, bestrooi met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Gril de lamskoteletten ca. 3-4 min., keer halverwege. Leg de koteletten in een ondiepe schaal en schenk ¾ van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. marineren.

3

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de koriander en munt grof. Meng met de Thaise basilicum tot een salade.

4

Serveer de lauwwarme gemarineerde lamskoteletten met marinade en de salade op een grote schaal, besprenkel de salade met de rest van de marinade.

combinatietipLekker met sriracha.