
Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten
Wist je dat rauwe witlof heel anders smaakt dan de warme? Zeker in deze salade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten!
Ingrediënten
4 personen
3 stronken
witlof
400 g
kikkererwten
1
Elstar appel
2 stengels
bleekselderij
250 g
pitloze rode druiven
10 g
verse selderij
75 g
ongebrande walnoten
150 g
yoghurt Skyr
1 el
azijn
1½ el
milde olijfolie
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een 1⁄2 cm. Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.
Meng de yoghurt skyr met de azijn, olijfolie en peper. Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de walnoten.