bewaar
Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten
Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten
bewaar

Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten

Wist je dat rauwe witlof heel anders smaakt dan de warme? Zeker in deze salade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten!

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 stronken

witlof

400 g

kikkererwten

1

Elstar appel

2 stengels

bleekselderij

250 g

pitloze rode druiven

10 g

verse selderij

75 g

ongebrande walnoten

150 g

yoghurt Skyr

1 el

azijn

1½ el

milde olijfolie

Wist je dat rauwe witlof heel anders smaakt dan de warme? Zeker in deze salade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten!

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2

Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een 1⁄2 cm. Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.

3

Meng de yoghurt skyr met de azijn, olijfolie en peper. Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de walnoten.