Spitskoolsoep met prosciuttoperline
Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met prosciuttoperline: gevulde pasta!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g iets kruimige aardappelen
- 1250 liter water
- 2 ml groentebouillontabletten
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 spitskool
- 40 g ongezouten roomboter
- 2 tl komijnzaad
- 75 ml water
- 250 g verse perline prosciutto crudo
- 12½ g verse bieslook
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappel samen met 1.25 liter water (per 4 personen) en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.
- Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spitskool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
- Kook ondertussen de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de bieslook fijn.
- Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof. Voeg de groente en perline toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 420 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 51 g
waarvan suikers 11 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.320 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Spitskoolsoep met prosciuttoperline
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spitskoolsoep met prosciuttoperline
- 300 g iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
- 1250 liter water
- 2 ml groentebouillontabletten
Doe de aardappel samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook.
Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 spitskool
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.
- 40 g ongezouten roomboter
- 2 tl komijnzaad
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spitskool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee.
- 75 ml water
Voeg de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
- 250 g verse perline prosciutto crudo
- 12½ g verse bieslook
Kook ondertussen de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de bieslook fijn.
Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof. Voeg de groente en perline toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.