Spits­kool­soep met pro­s­ci­ut­toper­li­ne

Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met prosciuttoperline: gevulde pasta!

(1) waardeer
hoofdgerecht Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met prosciuttoperline: gevulde pasta! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappel samen met 1.25 liter water (per 4 personen) en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spitskool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
  4. Kook ondertussen de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de bieslook fijn.
  5. Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof. Voeg de groente en perline toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 51 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spitskoolsoep met prosciuttoperline

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool­soep met pro­s­ci­ut­toper­li­ne

1
1
  • 300 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm.

2
2
  • 1250 liter water
  • 2 ml groentebouillontabletten

Doe de aardappel samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook.

3
3

Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

4
4
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 spitskool

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.

5
5
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 2 tl komijnzaad

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spitskool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 75 ml water

Voeg de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.

7
7
  • 250 g verse perline prosciutto crudo
  • 12½ g verse bieslook

Kook ondertussen de perline volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de bieslook fijn.

8
8

Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof. Voeg de groente en perline toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.