bewaar
Ovenschotel met tortillachips
Ovenschotel met tortillachips
bewaar

Ovenschotel met tortillachips

Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

1

middelgrote ui

500 g

mager rundergehakt

4 el

Mexicaanse bonenkruiden

400 g

tomatenblokjes in blik

1

rode puntpaprika

300 g

mais in blik

400 g

kidneybonen in blik

125 g

geraspte belegen kaas 30+

2

La Morena volkorentortilla's

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en bak het gehakt met ¾ van de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventuele zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.

4

Doe de maiskorrels en bonen in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Strooi hier vervolgens ½ van de kaas over. Verdeel de paprikaringen erover.

5

Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.

6

Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes. Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel (pas op, heet!) en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de bonenkruiden.

7

Bak tot de tortila's knapperig zijn en de kaas gesmolten is.

variatietipVervang de kaas en het gehakt door een stuk Goudse belegen kaas 35+ en rulstukjes.