Ovenschotel met tortillachips
Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el milde olijfolie
- 1 middelgrote ui
- 500 g mager rundergehakt
- 4 el Mexicaanse bonenkruiden
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 rode puntpaprika
- 300 g mais in blik
- 400 g kidneybonen in blik
- 125 g geraspte belegen kaas 30+
- 2 La Morena volkorentortilla's
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 25 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en bak het gehakt met ¾ van de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventuele zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Doe de maiskorrels en bonen in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Strooi hier vervolgens ½ van de kaas over. Verdeel de paprikaringen erover.
- Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.
- Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes. Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel (pas op, heet!) en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de bonenkruiden.
- Bak tot de tortila's knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
variatietip:
Vervang de kaas en het gehakt door een stuk Goudse belegen kaas 35+ en rulstukjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 47 g
-
koolhydraten 47 g
waarvan suikers 11 g -
vet 32 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 480 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Ovenschotel met tortillachips
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met tortillachips
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de ui fijn.
- 2 el milde olijfolie
- 1 middelgrote ui
- 500 g mager rundergehakt
- 3 el Mexicaanse bonenkruiden
Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en bak het gehakt met de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten rul.
- 400 g tomatenblokjes in blik
Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 rode puntpaprika
Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventuele zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- 300 g mais in blik
- 400 g kidneybonen in blik
Doe de maiskorrels en bonen in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel.
- 62½ g geraspte belegen kaas 30+
Strooi hier vervolgens de kaas over. Verdeel de paprikaringen erover.
Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.
- 2 La Morena volkorentortilla's
Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes.
- 62½ g geraspte belegen kaas 30+
- 1 el Mexicaanse bonenkruiden
Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel (pas op, heet!) en bestrooi met de kaas en de bonenkruiden.
Bak tot de tortila's knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
variatietip:
Vervang de kaas en het gehakt door een stuk Goudse belegen kaas 35+ en rulstukjes.