Ge­zon­de pan­nen­koe­ken met groen­te, veld­sla en ros­bief

Creatief met nasigroente: maak er gezonde pannenkoekjes mee! Lekker om te beleggen met rosbief, gekookt ei en veldsla.

(0) waardeer
lunch Creatief met nasigroente: maak er gezonde pannenkoekjes mee! Lekker om te beleggen met rosbief, gekookt ei en veldsla. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop 1 ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel, de bakpoeder en een snufje zout tot een beslag. Voeg de nasigroente toe en roer goed door.
  2. Kook de rest van de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
  3. Verhit in elke koekenpan een ½ el olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoekjes in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min. Bak zo nog 2 pannenkoekjes.
  4. Meng de veldsla met de rest van de olijfolie, de azijn en peper. Verdeel samen met de rosbief en het ei over de pannenkoekjes.

dieettip:

Liever vega? Vervang de rosbief door plakjes avocado.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gids 1 -2021

Gezonde pannenkoeken met groente, veldsla en rosbief

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de pan­nen­koe­ken met groen­te, veld­sla en ros­bief

1
1
  • 1 wit scharrelei
  • 300 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 1 tl bakpoeder

Klop 1 ei in een kom los met de melk. Meng met het tarwemeel, de bakpoeder en een snufje zout tot een beslag.

2
2
  • 450 g nasigroente

Voeg de nasigroente toe en roer goed door.

3
3
  • 3 witte scharreleieren

Kook de rest van de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit in elke koekenpan een ½ el olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoekjes in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer na 2 min.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Bak zo nog 2 pannenkoekjes.

6
6
  • 40 g veldsla
  • 1½ el milde olijfolie
  • ½ el witte natuurazijn
  • 120 g rosbief

Meng de veldsla met de olijfolie, de azijn en peper. Verdeel samen met de rosbief en het ei over de pannenkoekjes.

dieettip:

Liever vega? Vervang de rosbief door plakjes avocado.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.