Ita­li­aan­se ome­let met roer­bak­groen­te en cher­ry­to­ma­ten

Met een Italiaanse omelet bij de lunch kom jij de rest van de dag wel door.

  • lunch
  • 4 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(1) waardeer
lunch Met een Italiaanse omelet bij de lunch kom jij de rest van de dag wel door. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente met de Italiaanse kruiden en peper 6 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaten.
  2. Klop de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Roer de kaas erdoor. Schenk het eimengsel bij de groente en meng goed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op het mengsel.
  3. Bak de omelet met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Verwijder de deksel en bak nog 5 min. tot de omelet helemaal gestold is en het vocht verdampt.

combinatietip:

Lekker met volkoren stokbrood (Let op, hierdoor is het recept niet meer glutenvrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2020

Italiaanse omelet met roerbakgroente en cherrytomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ome­let met roer­bak­groen­te en cher­ry­to­ma­ten

1
1
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente met de Italiaanse kruiden en peper 6 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaten.

3
3
  • 6 witte scharreleieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte kaas 30+

Klop de eieren los met de melk, peper en eventueel zout. Roer de kaas erdoor.

4
4

Schenk het eimengsel bij de groente en meng goed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op het mengsel.

5
5

Bak de omelet met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Verwijder de deksel en bak nog 5 min. tot de omelet helemaal gestold is en het vocht verdampt.

combinatietip:

Lekker met volkoren stokbrood (Let op, hierdoor is het recept niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.