bewaar
Havermoutpannenkoeken met bosbessen
Havermoutpannenkoeken met bosbessen
bewaar

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

6 porties

250 g

diepvries bosbes

2 el

water

150 g

fijne havermout

200 ml

ongezoete haverdrink

2

middelgrote eieren

2 el

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde glazen pot

  • staafmixer

Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?

Aan de slag

1

Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.

2

Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

3

Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.

bewaartipJe kunt de bosbessenspread in een goed afgesloten, schone pot 2 weken in de koelkast bewaren.

combinatietipLekker met 4 el verrijker walnoot kokos en blauwe bes (potje 300 g).

Havermoutpannenkoeken met bosbessenjam

Instructievideo - 00:26 min.