Ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met bos­bes­sen

Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?

(4) waardeer
ontbijt Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken? 6 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gesteriliseerde glazen pot
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.
  2. Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
  3. Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.

combinatietip:

Lekker met 4 el verrijker walnoot kokos en blauwe bes (potje 300 g).

bewaartip:

Je kunt de bosbessenspread in een goed afgesloten, schone pot 2 weken in de koelkast bewaren.

video

Ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met bos­bes­sen­jam

- 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­pan­nen­koe­ken met bos­bes­sen

1
1
  • 250 g diepvries bosbesssen
  • 2 el water

Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door.

2
2

Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.

3
3
  • 150 g fijne havermout
  • 200 ml ongezoete haverdrink
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el zelfrijzend bakmeel

Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag.

4
4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

5
5

Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.

combinatietip:

Lekker met 4 el verrijker walnoot kokos en blauwe bes (potje 300 g).

bewaartip:

Je kunt de bosbessenspread in een goed afgesloten, schone pot 2 weken in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.