Havermoutpannenkoeken met bosbessen
Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?
Ingrediënten
6 porties
250 g
diepvries bosbesssen
2 el
water
150 g
fijne havermout
200 ml
ongezoete haverdrink
2
middelgrote eieren
2 el
zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
gesteriliseerde glazen pot
staafmixer
Aan de slag
Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.
Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.
Havermoutpannenkoeken met bosbessenjam
Instructievideo - 00:26 min.
Havermoutpannenkoeken met bosbessen
Met maar 3 ingrediënten maak je de pannenkoeken al. Dus waarom niet nog een fruitige spread er bij maken?

null porties
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de bevroren bosbessen in een pan met het water. Laat ca. 10 min. koken, tot een dunne spread ontstaat. Roer af en toe door. Giet de spread in de schone pot en doe de deksel erop. Je kunt de spread ook direct gebruiken.
Meng de havermout, haverdrink, eieren en het bakmeel met de staafmixer tot een beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur zonder olie of boter en bak de pannenkoekjes met 2 of 3 tegelijk in 4 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
Besmeer de pannenkoekjes met de bosbessenspread en eventueel extra bosbessen.
bewaartip:Je kunt de bosbessenspread in een goed afgesloten, schone pot 2 weken in de koelkast bewaren.
combinatietip:Lekker met 4 el verrijker walnoot kokos en blauwe bes (potje 300 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)250 g diepvries bosbesssen
2 el water
150 g fijne havermout
200 ml ongezoete haverdrink
2 middelgrote eieren
2 el zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
gesteriliseerde glazen pot
staafmixer