Bro­col­li­rijst­bowl met zalm en avo­ca­do­saus

Pak je rasp er maar bij, want deze broccolirijst maak je zelf!

(13) waardeer
hoofdgerecht Pak je rasp er maar bij, want deze broccolirijst maak je zelf! 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • fijne rasp
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de broccoli, beginnend bij de donkergroene roosjes, inclusief stronk, met een fijne rasp tot broccolirijst. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer 2 el citroensap (per 4 personen) met de avocado met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.
  3. Verwijder het vel van de zalm. Schep de broccolirijst in kommen. Schep de sojabonen, de avocadosaus en de zalm erop. Leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi met de bosui.

bereidingstip:

Voor wat zachtere broccoli kun je de broccolirijst ook overgieten met kokend water en 1 min. laten staan. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 474 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 6 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Brocollirijstbowl met zalm en avocadosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bro­col­li­rijst­bowl met zalm en avo­ca­do­saus

1
1
  • 500 g broccoli

Rasp de broccoli, beginnend bij de donkergroene roosjes, inclusief stronk, met een fijne rasp tot broccolirijst.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

3
3
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 2 avocado's

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit.

6
6

Pureer 2 el citroensap (per 4 personen) met de avocado met de staafmixer tot een gladde saus.

7
7

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.

8
8
  • 250 g warmgerookte zalmfilets

Verwijder het vel van de zalm. Schep de broccolirijst in kommen.

9
9
  • 200 g koelverse sojabonen

Schep de sojabonen, de avocadosaus en de zalm erop. Leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi met de bosui.

bereidingstip:

Voor wat zachtere broccoli kun je de broccolirijst ook overgieten met kokend water en 1 min. laten staan. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.