bewaar
Brocollirijstbowl met zalm en avocadosaus
Brocollirijstbowl met zalm en avocadosaus
bewaar

Brocollirijstbowl met zalm en avocadosaus

Pak je rasp er maar bij, want deze broccolirijst maak je zelf!

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

4

middelgrote eieren

3

bosuitjes

1

citroen

2

avocado's

250 g

warmgerookte zalmfilet

200 g

koelverse sojabonen

Dit heb je nodig

  • fijne rasp

  • staafmixer

Pak je rasp er maar bij, want deze broccolirijst maak je zelf!

Aan de slag

1

Rasp de broccoli, beginnend bij de donkergroene roosjes, inclusief stronk, met een fijne rasp tot broccolirijst. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

2

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer 2 el citroensap (per 4 personen) met de avocado met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Roer het citroenrasp erdoor.

3

Verwijder het vel van de zalm. Schep de broccolirijst in kommen. Schep de sojabonen, de avocadosaus en de zalm erop. Leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi met de bosui.

bereidingstipVoor wat zachtere broccoli kun je de broccolirijst ook overgieten met kokend water en 1 min. laten staan. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.