Fu­sil­li met to­maat, ver­se krui­den en Par­me­zaan

Italiaanse kruiden, kaas en gepelde tomaten. Meer heb je niet nodig voor de perfecte pasta, toch?

(16) waardeer
italiaans hoofdgerecht Italiaanse kruiden, kaas en gepelde tomaten. Meer heb je niet nodig voor de perfecte pasta, toch? 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kruiden toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe, plet ze met een houten lepel in de pan en stoof in 25 min. op laag vuur tot een dikke saus.
  3. Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus met de boter en de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 74 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli met tomaat, verse kruiden en Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met to­maat, ver­se krui­den en Par­me­zaan

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Ris de naaldjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min.

4
4

Voeg de kruiden toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 800 g gepelde tomaten in blik

Voeg de tomaten toe, plet ze met een houten lepel in de pan en stoof in 25 min. op laag vuur tot een dikke saus.

6
6
  • 350 g fusilli

Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 45 g Parmigiano Reggiano-flakes

Giet de pasta af en meng door de tomatensaus met de boter en de Parmezaanse kaas.

8
8
  • 45 g Parmigiano Reggiano-flakes

Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.