Sco­nes met mas­car­po­ne en man­go­jam

Lekker fruitig: scones met zelfgemaakte jam van mango.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(4) waardeer
engels gebak Lekker fruitig: scones met zelfgemaakte jam van mango. 20 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)
  • bakpapier
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Pers de citroen uit. Breng de mango stukjes met de rietsuiker en het citroensap aan de kook in een steelpan. Laat 5 min. koken en laat afkoelen. Prak met een vork tot een grove jam.
  3. Snijd ondertussen de koude boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
  4. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  5. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
  6. Roer de mascarpone los. Serveer de scones met de mascarpone en zelfgemaakte mangojam.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Scones met mascarpone en mangojam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sco­nes met mas­car­po­ne en man­go­jam

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • ½ citroen
  • 250 g diepvries mango stukjes
  • 2 el rietsuiker

Pers de citroen uit. Breng de mango stukjes met de rietsuiker en het citroensap aan de kook in een steelpan.

3
3

Laat 5 min. koken en laat afkoelen. Prak met een vork tot een grove jam.

4
4
  • 125 g ongezouten roomboter

Snijd ondertussen de koude boter in blokjes.

5
5
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout

Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom.

6
6

Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.

7
7
  • 150 ml karnemelk

Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

8
8

Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

9
9

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik.

10
10

Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit.

11
11

Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

12
12

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk.

13
13

Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

14
14
  • 125 g mascarpone

Roer de mascarpone los. Serveer de scones met de mascarpone en zelfgemaakte mangojam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.