bewaar
Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi & warmgerookte zalm
Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi & warmgerookte zalm
bewaar

Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi & warmgerookte zalm

Omeletje barstensvol groente dankzij de bloemkoolrijst. En ook nog eens in 20 min. klaar!

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Bonduelle diepvries bloemkoolrijst

2

bosuien

8

middelgrote eieren

125 ml

kookroom

2 el

sojasaus

2½ el

arachideolie

2 struiken

Shanghai paksoi

200 g

koelverse sojabonen

250 g

warmgerookte zalmfilet

1 el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • koekenpannen

Omeletje barstensvol groente dankzij de bloemkoolrijst. En ook nog eens in 20 min. klaar!

Aan de slag

1

Laat de bloemkoolrijst ontdooien. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst, kookroom, sojasaus en ⅔ van de bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el arachideolie (per 4 personen). Verdeel het ei-mengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet met de deksel op de pan in 12-14 min. op laag vuur garen.

3

Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in 4 parten. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de paksoi 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Halveer de omeletten en verdeel samen met de paksoi en sojabonen over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de ringetjes bosui en besprenkel met de sesamolie.