Groe­ne-pe­per-room­saus

Deze romige saus op basis van fond en slagroom krijgt pit door de ingemaakte groene-peperkorrels. Tijdens het eten proef je kleine knapperige smaakbommetjes.

(1) waardeer
bijgerecht Deze romige saus op basis van fond en slagroom krijgt pit door de ingemaakte groene-peperkorrels. Tijdens het eten proef je kleine knapperige smaakbommetjes. 8 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat tot ⅓ inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus overhouden (per 8 personen). Dit duurt ca. 10 min.
  2. Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

bereidingstip:

Vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees het bakvet door de saus. Lekker!

combinatietip:

Deze saus is ook lekker bij gebraden rosbief of runderrollade.

bewaartip:

Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 200 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groene-peper-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne-pe­per-room­saus

1
1
  • 1 sjalot
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 el Carbonell groene peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblaadje

Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min.

2
2
  • 380 ml vleesfond

Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.

3
3
  • 250 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe en laat tot ⅓ inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus overhouden (per 8 personen). Dit duurt ca. 10 min.

4
4

Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

bereidingstip:

Vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees het bakvet door de saus. Lekker!

combinatietip:

Deze saus is ook lekker bij gebraden rosbief of runderrollade.

bewaartip:

Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.