bewaar
Vietnamese rijstroerbak met gerookte makreel & komkommersalade
Vietnamese rijstroerbak met gerookte makreel & komkommersalade
bewaar

Vietnamese rijstroerbak met gerookte makreel & komkommersalade

De zelfgemaakte dressing en pinda’s geven dit gerecht net dat extraatje; je waant je even in het verre oosten!

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

4

midi komkommer

2

Biologische rode ui

15 g

verse munt

4 cm

AH Biologisch verse gember

1

limoen

30 ml

vissaus

2 el

arachideolie

2 tl

fijne kristalsuiker

2 tenen

knoflook

400 g

gesneden prei

15 ml

sesamolie

240 g

gerookte makreelfilet

50 g

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • rasp

De zelfgemaakte dressing en pinda’s geven dit gerecht net dat extraatje; je waant je even in het verre oosten!

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de komkommers in dunne plakjes. Snijd de rode uien in flinterdunne halve ringen en de muntblaadjes fijn. Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

3

Meng de vissaus met de geraspte gember, de helft van de arachideolie, de suiker, 1 tl limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost en meng met de komkommer, rode ui en de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de arachideolie in de wok of hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de gekookte rijst en sesamolie toe en bak nog 2 min. al omscheppend mee.

5

Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Verdeel de rijst over borden en verdeel de makreel erover. Hak de pinda’s grof en strooi over het gerecht. Serveer de komkommer-salade erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.