Viet­na­me­se rijstroer­bak met ge­rook­te ma­kreel & kom­kom­mer­sa­la­de

De zelfgemaakte dressing en pinda’s geven dit gerecht net dat extraatje; je waant je even in het verre oosten!

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De zelfgemaakte dressing en pinda’s geven dit gerecht net dat extraatje; je waant je even in het verre oosten! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de komkommers in dunne plakjes. Snijd de rode uien in flinterdunne halve ringen en de muntblaadjes fijn. Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  3. Meng de vissaus met de geraspte gember, de helft van de arachideolie, de suiker, 1 tl limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost en meng met de komkommer, rode ui en de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de arachideolie in de wok of hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de gekookte rijst en sesamolie toe en bak nog 2 min. al omscheppend mee.
  5. Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Verdeel de rijst over borden en verdeel de makreel erover. Hak de pinda’s grof en strooi over het gerecht. Serveer de komkommer-salade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 47 2019

Vietnamese rijstroerbak met gerookte makreel & komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Viet­na­me­se rijstroer­bak met ge­rook­te ma­kreel & kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 4 midi komkommers
  • 2 Biologische rode uien
  • 15 g verse munt

Snijd ondertussen de komkommers in dunne plakjes. Snijd de rode uien in flinterdunne halve ringen en de muntblaadjes fijn.

3
3
  • 4 cm AH Biologisch verse gember
  • 1 limoen

Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 30 ml vissaus
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl fijne kristalsuiker

Meng de vissaus met de geraspte gember, de olie, de suiker, 1 tl limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) tot een dressing.

5
5

Roer tot de suiker is opgelost en meng met de komkommer, rode ui en de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el arachideolie
  • 400 g gesneden prei

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur.

7
7
  • 15 ml sesamolie

Voeg de gekookte rijst en sesamolie toe en bak nog 2 min. al omscheppend mee.

8
8
  • 240 g gerookte makreelfilet

Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Verdeel de rijst over borden en verdeel de makreel erover.

9
9
  • ½ g ongezouten pinda's

Hak de pinda’s grof en strooi over het gerecht. Serveer de komkommer-salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.