Zuurkoolstamp met gerookte makreel
Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden prei
- 500 g zuurkool naturel
- 340 g Amsterdamse uien
- 260 g verse gerookte makreelfilet
- 800 g aardappelpuree met boter
- 1 el grove Zaanse mosterd
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.
- Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om. Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.500 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Zuurkoolstamp met gerookte makreel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolstamp met gerookte makreel
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden prei
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur.
- 500 g zuurkool naturel
Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water.
Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen.
- 340 g Amsterdamse uien
- 260 g verse gerookte makreelfilet
Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.
- 800 g aardappelpuree met boter
Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om.
- 1 el grove Zaanse mosterd
Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.