bewaar
Zuurkoolstamp met gerookte makreel
Zuurkoolstamp met gerookte makreel
bewaar

Zuurkoolstamp met gerookte makreel

Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

300 g

gesneden prei

500 g

zuurkool naturel

340 g

Amsterdamse uien

260 g

verse gerookte makreelfilet

800 g

aardappelpuree met boter

1 el

grove Zaanse mosterd

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.

2

Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om. Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolstamp met gerookte makreel

Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig