Hutspot met spekjes
Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 250 g spekreepjes
- 100 ml halfvolle melk
- 50 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- keukenpapier
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
- Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot. Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 18 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 15 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 760 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Hutspot met spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hutspot met spekjes
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
- 250 g spekreepjes
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
- 100 ml halfvolle melk
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
- 50 g ongezouten roomboter
Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot.
Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.