bewaar
Haringtartaar met radijs & avocadocrème
Haringtartaar met radijs & avocadocrème
bewaar

Haringtartaar met radijs & avocadocrème

Hollandse nieuwe als voorgerechtje.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

radijs

1

rode ui

1 el

Saitaku sushigember

4

haringen

2

eetrijpe avocado's

2 el

mayonaise

2 el

Saitaku poké sushi & salad sprinkle

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • kookringen (∅ 8 cm)

Hollandse nieuwe als voorgerechtje.

Aan de slag

1

Snijd de radijs in blokjes van een ½ cm, snipper de rode ui en snijd de sushi gember fijn. Meng samen met 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje en zet apart. Snijd de haring in stukjes van een ½ cm.
 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

2

Doe het avocadovruchtvlees en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een crème. Schep in de spuitzak.

3

Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de haring over, druk aan. Laat het radijs-uimengsel uitlekken en verdeel over de haring, druk ook aan. Verdeel daar in toefjes de avocadocrème over en bestrooi met de sprinkle. Verwijder voorzichtig de kookring en serveer direct.