Bief­stukta­ta­ki met se­sam­korst­je

Heerlijk mals, snel dichtgeschroeid rundvlees, geserveerd met een zoetzure dressing.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Heerlijk mals, snel dichtgeschroeid rundvlees, geserveerd met een zoetzure dressing. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en limoensap met de sojasaus, rijstazijn, mirin en de helft van de sesamolie tot een dressing.
  2. Schil de winterpenen en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, zo breed mogelijke linten. Kook de linten 1 min. in kokend water met zout. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zo koelen ze snel af stopt het garen. Laat goed uitlekken.
  3. Schaaf ook de komkommer in brede linten. Gebruik het middelste gedeelte met de zaadlijsten niet. Snijd de radijsjes in kwarten. Meng de winterpeen, komkommer en radijs met de sojabonen en de helft van de dressing tot een salade.
  4. Bestrooi de biefstukken aan weerskanten met zout en het sesamzaad. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur in 3 min. dicht. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een snijplank.
  5. Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de dressing. Schep aan tafel over de biefstuk.
video

Bief­stuk ta­ta­ki met se­sam­korst­je

leuk & snel - 01:47 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Vol Smaak

Biefstuktataki met sesamkorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stukta­ta­ki met se­sam­korst­je

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el mirin
  • 1 el sesamolie

Meng de gember, het limoenrasp en limoensap met de sojasaus, rijstazijn, mirin en de sesamolie tot een dressing.

3
3
  • 2 grote winterpenen

Schil de winterpenen en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, zo breed mogelijke linten.

4
4

Kook de linten 1 min. in kokend water met zout.

5
5

Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zo koelen ze snel af stopt het garen. Laat goed uitlekken.

6
6
  • 1 komkommer

Schaaf ook de komkommer in brede linten. Gebruik het middelste gedeelte met de zaadlijsten niet.

7
7
  • 200 g radijsjes
  • 200 g koelverse sojabonen

Snijd de radijsjes in kwarten. Meng de winterpeen, komkommer en radijs met de sojabonen en de helft van de dressing tot een salade.

8
8
  • 4 biefstukken
  • 2 el wit sesamzaad

Bestrooi de biefstukken aan weerskanten met zout en het sesamzaad.

9
9
  • 1 el sesamolie

Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur in 3 min. dicht.

10
10

Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een snijplank.

11
11
  • 3 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn. Verdeel de salade over een schaal.

12
12

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade.

13
13

Bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de dressing en schep dit aan tafel over de biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.