Beef rendang met basmatirijst

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg runderriblap
- 3 el zonnebloemolie
- 200 g boemboe rendang vlees
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 100 g santen kokoscrème
- 2 stengels koelverse sereh citroengras
- 200 ml kippenbouillon van tablet
- 300 g basmatirijst
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
- Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.
Tip:
Lekker met snijboontjes goreng: Snipper 1 ui, snijd 2 tenen knoflook fijn en schil en rasp 3 cm gemberwortel. Verhit 1 el zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg 1 el sambal badjak toe en fruit 1 min. mee. Voeg 800 g snijbonen (zak 400 g), 150 ml kokosmelk en 2 el ketjap manis toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Serveer bij de rendang.
Tip:
Is de rendang te nat? Bind de saus dan met 1 el maizena die je met koud hebt aangelengd. Breng de rendang dan op het fornuis weer even aan de kook, voeg de maizena toe en laat 1 min. zachtjes koken.
Tip:
Dit recept is voor 6-8 personen.
Advertentie
Beef rendang met basmatirijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Beef rendang met basmatirijst
Verwarm de oven voor op 100 °C.
- 1 kg runderriblap
- 3 el zonnebloemolie
Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
- 200 g boemboe rendang vlees
- 400 ml kokosmelk
- 100 g santen kokoscrème
- 2 stengels koelverse sereh citroengras
- 200 ml kippenbouillon van tablet
Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.