bewaar
Beef rendang met basmatirijst
Beef rendang met basmatirijst
bewaar

Beef rendang met basmatirijst

30 min. bereiden
5 uur oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

1 kg

runderriblap

3 el

zonnebloemolie

200 g

boemboe rendang vlees

400 ml

kokosmelk

100 g

santen kokoscrème

2 stengels

koelverse sereh citroengras

200 ml

kippenbouillon van tablet

300 g

basmatirijst

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.

2

Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.

tip

algemeenLekker met snijboontjes goreng: Snipper 1 ui, snijd 2 tenen knoflook fijn en schil en rasp 3 cm gemberwortel. Verhit 1 el zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg 1 el sambal badjak toe en fruit 1 min. mee. Voeg 800 g snijbonen (zak 400 g), 150 ml kokosmelk en 2 el ketjap manis toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Serveer bij de rendang.

algemeenIs de rendang te nat? Bind de saus dan met 1 el maizena die je met koud hebt aangelengd. Breng de rendang dan op het fornuis weer even aan de kook, voeg de maizena toe en laat 1 min. zachtjes koken.

algemeenDit recept is voor 6-8 personen.