Beef ren­dang met bas­ma­ti­rijst

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 1250 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 uur oventijd
(0) waardeer
hoofdgerecht 6 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.
  2. Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.

Tip:

Lekker met snijboontjes goreng: Snipper 1 ui, snijd 2 tenen knoflook fijn en schil en rasp 3 cm gemberwortel. Verhit 1 el zonnebloemolie op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember 3 min. Voeg 1 el sambal badjak toe en fruit 1 min. mee. Voeg 800 g snijbonen (zak 400 g), 150 ml kokosmelk en 2 el ketjap manis toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Serveer bij de rendang.

Tip:

Is de rendang te nat? Bind de saus dan met 1 el maizena die je met koud hebt aangelengd. Breng de rendang dan op het fornuis weer even aan de kook, voeg de maizena toe en laat 1 min. zachtjes koken.

Tip:

Dit recept is voor 6-8 personen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.250 kcal
  • eiwit 59 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 76 g
    waarvan verzadigd 46 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 10 g
Ook te zien in
Allerhande Kookt

Beef rendang met basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beef ren­dang met bas­ma­ti­rijst

1
1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
2
  • 1 kg runderriblap
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit telkens 1 el olie in een vuurvaste braadpan met dikke bodem en bak het vlees hierin in 3 delen rondom bruin.

3
3
  • 200 g boemboe rendang vlees
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g santen kokoscrème
  • 2 stengels koelverse sereh citroengras
  • 200 ml kippenbouillon van tablet

Doe al het vlees terug in de pan, voeg de boemboe toe en bak op middelhoog vuur 2 min. Voeg de kokosmelk, de kokoscrème, citroengras en de bouillon toe. Breng aan de kook.

4
4

Doe de deksel op de pan en laat in de voorverwarmde oven in ca. 6 uur gaar worden.

5
5
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de rendang.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.