Pas­ta pes­to met broc­co­li, knof­look­kruim en cher­ry­to­ma­ten

Pasta pesto deluxe met zelfgemaakt knoflookkruim én extra groenten.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta pesto deluxe met zelfgemaakt knoflookkruim én extra groenten. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het pistoletje volgens de aanwijzing op de verpakking af.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in ruim water met zout in 5 min. gaar.
  3. Vermaal ondertussen het broodje tot een kruim in het bakje van de staafmixer. Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim samen met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 2 min. mee.
  4. Halveer de cherrytomaten. Meng de penne met de pesto en broccoli. Verdeel de penne over 4 borden en bestrooi met het knoflookkruim. Verdeel de cherrytomaten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Pasta pesto met broccoli, knoflookkruim en cherrytomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met broc­co­li, knof­look­kruim en cher­ry­to­ma­ten

1
1
  • 1 AH Biologisch meergranen pistolet

Bak het pistoletje volgens de aanwijzing op de verpakking af.

2
2
  • 300 g AH Biologisch volkoren penne rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 AH Biologisch broccoli's

Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in ruim water met zout in 5 min. gaar.

4
4

Vermaal ondertussen het broodje tot een kruim in het bakje van de staafmixer.

5
5
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim samen met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur krokant.

6
6
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 2 min. mee.

7
7
  • 250 g AH Biologisch cherrytomaten
  • 135 g AH Biologisch groene pesto in pot

Halveer de cherrytomaten. Meng de penne met de pesto en broccoli.

8
8

Verdeel de penne over de borden en bestrooi met het knoflookkruim. Verdeel de cherrytomaten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.