bewaar
Pasta pesto met broccoli, knoflookkruim en cherrytomaten
Pasta pesto met broccoli, knoflookkruim en cherrytomaten
bewaar

Pasta pesto met broccoli, knoflookkruim en cherrytomaten

Pasta pesto deluxe met zelfgemaakt knoflookkruim én extra groenten.

15 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

AH Biologisch meergranen pistolet

300 g

AH Biologisch volkoren penne rigate

2

AH Biologisch broccoli's

3 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

250 g

AH Biologisch cherrytomaten

135 g

AH Biologisch groene pesto in pot

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

Pasta pesto deluxe met zelfgemaakt knoflookkruim én extra groenten.

Aan de slag

1

Bak het pistoletje volgens de aanwijzing op de verpakking af.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in ruim water met zout in 5 min. gaar.

3

Vermaal ondertussen het broodje tot een kruim in het bakje van de staafmixer. Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim samen met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 2 min. mee.

4

Halveer de cherrytomaten. Meng de penne met de pesto en broccoli. Verdeel de penne over 4 borden en bestrooi met het knoflookkruim. Verdeel de cherrytomaten erover.