Mos­se­len Ro­que­fort

Mosselen zijn natuurlijk al lekker van zichzelf, maar nóg lekkerder met een romige kaassaus.

(6) waardeer
hoofdgerecht Mosselen zijn natuurlijk al lekker van zichzelf, maar nóg lekkerder met een romige kaassaus. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 mossel- of soeppannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.
  2. Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
  3. Verhit (bij 4 personen) in 2 grote mossel- of soeppannen elk 1 el olie. Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook.
  4. Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen. Doe de deksels er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan.

combinatietip:

Lekker met brood of frites met gin mayo.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 68 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 2.360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen Roquefort

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len Ro­que­fort

1
1
  • 4 kg verse mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.

2
2
  • 2 venkelknollen

Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.

3
3
  • 2 uien

Halveer de uien en snijd ze in halve ringen.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit (bij 4 personen) in 2 grote mossel- of soeppannen elk 1 el olie.

5
5
  • 1 tl venkelzaad
  • 10 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes

Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 100 ml droge witte wijn

Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook.

7
7
  • 100 ml slagroom
  • 300 g Roquefort blauwaderkaas 52+

Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen.

8
8

Doe de deksels er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan.

combinatietip:

Lekker met brood of frites met gin mayo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.