bewaar
Mosselen Roquefort
Mosselen Roquefort
bewaar

Mosselen Roquefort

Mosselen zijn natuurlijk al lekker van zichzelf, maar nóg lekkerder met een romige kaassaus.

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 kg

verse mosselen

2

venkelknollen

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

venkelzaad

10

jeneverbessen

2

laurierblaadjes

100 ml

droge witte wijn

100 ml

slagroom

300 g

Roquefort blauwaderkaas 52+

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppannen

Mosselen zijn natuurlijk al lekker van zichzelf, maar nóg lekkerder met een romige kaassaus.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen tot gebruik in het water staan.

2

Verwijder de onderkant en de stelen van de venkel. Halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen.

3

Verhit (bij 4 personen) in 2 grote mossel- of soeppannen elk 1 el olie. Verdeel de venkel, ui, het venkelzaad, de jeneverbessen en de laurierblaadjes over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de mosselen en vervolgens ook de wijn over de pannen en doe de deksels erop. Breng op hoog vuur aan de kook.

4

Verdeel de slagroom en de roquefort over de pannen. Doe de deksels er weer op, schud een keer om en breng weer aan de kook. Schud nog een laatste keer om en serveer in de pan.

combinatietipLekker met brood of frites.