Ge­gril­de Thai­se kip­sa­té met ko­kos-munt­quinoa

(2) waardeer
thais hoofdgerecht 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de quinoa met de helft van de Thai green curry, de kokosmelk en hetl water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Schep ondertussen de kiphaasjes om met de rest van de Thai green curry en de helft van de olie en bestrooi met zout. Rijg de kiphaasjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur. Snijd de muntblaadjes fijn en meng samen met de groente door de quinoa. Verdeel over de diepe borden en leg de kipsaté erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 21-22

Gegrilde Thaise kipsaté met kokos-muntquinoa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de Thai­se kip­sa­té met ko­kos-munt­quinoa

1
1
  • 300 g biologische quinoa
  • 1 el Euroma Original Spices Thai green curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml water

Doe de quinoa met de Thai green curry, de kokosmelk en het water in een pan en breng op hoog vuur aan de kook.

2
2

Zet het vuur laag als het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 300 g kiphaasjes
  • 1 el Euroma Original Spices Thai green curry
  • 1 el arachideolie

Schep ondertussen de kiphaasjes om met de Thai green curry en de olie en bestrooi met zout. Rijg de kiphaasjes aan de satéprikkers.

4
4

Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Thaise wokgroente

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. op hoog vuur.

6
6
  • 15 g verse munt

Snijd de muntblaadjes fijn en meng samen met de groente door de quinoa. Verdeel over diepe borden en leg de kipsaté erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.