Zoe­te pom­poen­ro­zen­taart

Een taart die bijna te mooi is om op te eten. Bijna...

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(13) waardeer
nagerecht Een taart die bijna te mooi is om op te eten. Bijna... 12 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm ø 18 cm
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Maal de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan.
  3. Meng de MonChou, crème fraîche, kristalsuiker en koekkruiden met een garde door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.
  4. Halveer ondertussen de flespompoen in de lengte. Gebruik alleen de hals, het deel met draden en pitten wordt niet gebruikt. Schil de pompoen. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 mm dik. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline (speciale schaaf).
  5. Neem de taart uit de oven en laat de oven aan staan. Steek de pompoenplakjes als bloemblaadjes rechtop in de warme taartvulling. Begin met de grote plakjes en werk van buiten naar binnen, tot je in het midden een cirkel overhoudt van Ø 6 cm. Leg hier eerst wat pompoenplakjes plat op, zodat de vulling met het bakken niet omhoog komt. Ga verder met de pompoenplakjes als bloemblaadjes zodat je een grote bloem krijgt.
  6. Verdeel de kaneelsuiker gelijkmatig over de taart. Dek de taart af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven. Verwijder de folie na 30 min. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven verder afkoelen.

variatietip:

Gebruik de rest van de pompoen voor pompoensoep of -chutney.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zoete pompoenrozentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te pom­poen­ro­zen­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

3
3
  • 125 g ongezouten boter

Smelt de boter in een steelpan.

4
4
  • 260 g kandijkoeken

Maal de kandijkoeken fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor.

5
5

Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan.

6
6
  • 300 g MonChou
  • 125 g crème fraîche
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1 el koek- en speculaaskruiden

Meng de MonChou, crème fraîche, kristalsuiker en koekkruiden met een garde door elkaar.

7
7
  • 3 middelgrote eieren

Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

8
8

Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven tot de vulling licht is gestold.

9
9
  • 1 flespompoen

Halveer ondertussen de flespompoen in de lengte. Gebruik alleen de hals, het deel met draden en pitten wordt niet gebruikt.

10
10

Schil de pompoen. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 mm dik. Gebruik eventueel een keukenmachine of mandoline (speciale schaaf).

11
11

Neem de taart uit de oven en laat de oven aan staan.

12
12

Steek de pompoenplakjes als bloemblaadjes rechtop in de warme taartvulling. Begin met de grote plakjes en werk van buiten naar binnen, tot je in het midden een cirkel overhoudt van Ø 6 cm.

13
13

Leg hier eerst wat pompoenplakjes plat op, zodat de vulling met het bakken niet omhoog komt.

14
14

Ga verder met de pompoenplakjes als bloemblaadjes zodat je een grote bloem krijgt.

15
15
  • 3 el kaneelsuiker

Verdeel de kaneelsuiker gelijkmatig over de taart.

16
16

Dek de taart af met aluminiumfolie. Bak ca. 1 uur in de oven. Verwijder de folie na 30 min. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan.

17
17

Laat buiten de oven verder afkoelen.

variatietip:

Gebruik de rest van de pompoen voor pompoensoep of -chutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.