Tor­tel­lo­ni ar­rab­bi­a­ta met pom­poen-chi­li­saus & ri­cot­ta

(11) waardeer
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Kook de pasta in 6 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta uit het bakje in een ovenschaal en bak de ricotta 15 min. in het midden van de oven.
  2. Verwarm ondertussen de pastasaus in een steelpan. Snijd ondertussen de platte peterselie fijn. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan op 2 borden. Schep de pastasaus erover en bestrooi met de peterselie en de kappertjes. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tortelloni arrabbiata met pompoen-chilisaus & ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni ar­rab­bi­a­ta met pom­poen-chi­li­saus & ri­cot­ta

1
1
  • 100 g ricotta

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta uit het bakje in een ovenschaal en bak de ricotta 15 min. in het midden van de oven.

2
2
  • 250 g verse tortelloni arrabbiata

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Kook de pasta in 6 min. gaar.

3
3
  • 475 g verse pompoen-chili pastasaus

Verwarm ondertussen de pastasaus in een steelpan.

4
4
  • 10 g verse peterselie

Snijd ondertussen de platte peterselie fijn. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan op 2 borden.

5
5
  • 2 el kappertjes

Schep de pastasaus erover en bestrooi met de peterselie en de kappertjes. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.