Cous­cous­sa­la­de met kip pi­ri pi­ri

Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan

(19) waardeer
hoofdgerecht Maaltijdsalade met pit die je in een handomdraai op tafel hebt staan 4 personen
4 19

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.
  2. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.
  3. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de couscous met de slamelange. Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.

variatietip:

Je kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Couscoussalade met kip piri piri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met kip pi­ri pi­ri

1
1
  • 370 g kipdijfilet
  • 3 el Nando's piri piri sauce medium

Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10-12 min. gaar.

2
2
  • 300 g couscous
  • 400 ml kokend water
  • 3 el traditionele olijfolie

Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokend water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.

3
3
  • 2 avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

4
4
  • 190 g Tasty Tom trostomaten
  • 1 rode ui

Snijd de tomaten in parten en de rode ui in halve ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g rucola slamelange

Meng de couscous met de slamelange.

6
6
  • 175 g verse mango stukjes

Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes.

7
7

Schep de couscous op een grote schaal. Verdeel de avocado’s, tomaten, ui, mango en plakjes kip erover.

variatietip:

Je kunt de kipdijfilet ook bereiden op de barbecue. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.