Ita­li­aans ge­krui­de Va­der­dag­bur­ger met Vlaam­se friet

Frites erbij en het is een echt feestje!

(10) waardeer
hoofdgerecht Frites erbij en het is een echt feestje! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper. Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen de burgers van.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  4. Was ondertussen de tomaten. Snijd 1 tomaat in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op. Meng dit vocht met de helft van de olie en de mosterd tot een dressing. Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.
  6. Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in 2 delen 4 min. Keer halverwege. Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers. Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 24 2017 , Allerhande Box Week 24 2018

Italiaans gekruide Vaderdagburger met Vlaamse friet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans ge­krui­de Va­der­dag­bur­ger met Vlaam­se friet

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g verse Vlaamse friet

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

3
3
  • 2 sjalotten

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper.

4
4
  • 50 g panko Japans paneermeel
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 g rundergehakt

Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen 4 burgers van.

5
5

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 5 trostomaten

Was ondertussen de tomaten. Snijd 1 tomaat in dunne plakjes.

7
7
  • 235 ml Amsterdamse hamburgerplakjes

Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op.

8
8
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl Franse mosterd

Meng dit vocht met de olie en de mosterd tot een dressing.

9
9
  • 150 g veldsla

Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.

10
10
  • 1 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.

11
11

Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie.

12
12
  • 4 mini afbakhamburgerbroodjes

Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in delen 4 min. Keer halverwege.

13
13
  • 4 el ketchup

Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup.

14
14

Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers.

15
15

Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.