bewaar
Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten
Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten
bewaar

Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten

Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten.

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpeen

1 bosje

salade-ui

2

middelgrote eieren

400 g

bloemkoolrijst

2 el

arachideolie

225 g

Thaise rijstnoedels

350 g

filetlapjes à la minute

4 el

Kewpie roasted sesame dressing

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Naast échte noedels eet je vanavond oranje noedel-lookalikes: wortellinten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de winterpeen, verwijder de uiteinden en schaaf de peen met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange linten. Snijd de salade-ui in ringetjes. Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout en meng met de bloemkoolrijst. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst al omscheppend 3 min. Schep uit de wok en houd apart. Neem de pan met kokend water van het vuur en voeg de noedels toe. Laat 3 min. staan en giet af.

2

Snijd ondertussen de filetlapjes in reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de filetreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de wortellinten, salade-ui en bloemkoolrijst toe en bak nog 1 min. Schep om. Schep de noedels om met de dressing en verdeel over de kommen. Schep het vlees-groentemengsel erop en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.