bewaar
Zelfgemaakte chocolademelk
Zelfgemaakte chocolademelk
bewaar

Zelfgemaakte chocolademelk

Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok chocolademelk: we houden van de winter!

20 min. bereiden
2 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

10 personen

100 g

pure chocolade 72%

75 ml

verse slagroom

25 g

ongezouten roomboter

1½ liter

volle melk

Dit heb je nodig

  • ijsblokjeshouder

  • tapasprikkers

Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok chocolademelk: we houden van de winter!

Aan de slag

1

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.

2

Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat deze zogeheten ganache minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank. Steek in elk blokje een tapasprikker.

3

Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.

variatietipDoe voor kinderen wat marshmallows in de chocolademelk.

variatietipVoeg voor een volwassen versie per mok 3 el rum toe aan de chocolademelk.