bewaar
Kruidnoten met stroop
Kruidnoten met stroop
bewaar

Kruidnoten met stroop

Kruidnoten of pepernoten? Ach wat maakt het uit, als ze maar zo lekker zijn als deze.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

10 personen

300 g

zelfrijzend bakmeel

2 el

koek- en speculaaskruiden

½ tl

zout

200 g

keukenstroop in pot

100 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kruidnoten of pepernoten? Ach wat maakt het uit, als ze maar zo lekker zijn als deze.

Aan de slag

1

Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven een kom. Voeg het zout, de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er rolletjes (Ø 1 cm) van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm. Draai van elk stukje een balletje en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je ze opeet.