Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade
Dagje geen vlees of vis? Dit verrassende gerecht uit de oven is zo gepiept!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 zoete aardappelen
- 300 g diepvries tuinbonen
- 250 g diepvries tuinerwten
- 50 g pompoenpitten
- 3 bosuien
- 8 zongedroogde tomaten in olie
- 400 g koelverse hüttenkäse kaas
- 75 g rucola
- 2 el sladressing balsamico
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- vergiet
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd het snijvlak kruislings in. Verpak elke helft in aluminiumfolie en pof in de oven in ca. 30 min gaar.
- Kook ondertussen de bevroren tuinbonen 3 min. Voeg de laatste minuut de bevroren tuinerwten toe. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes. Meng samen door de Hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de rucola met de tuinbonen, tuinerwten, de helft van de pompoenpitten en de sladressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel het hüttenkäsemengsel erover. Garneer met de rest van de pompoenpitten. Serveer met de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 865 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 98 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 145 mg
- vezels 22 g
Ook te zien in
Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 zoete aardappelen
Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd het snijvlak kruislings in.
Verpak elke aardappelhelft in aluminiumfolie en pof in de oven in ca. 30 min gaar.
- 300 g diepvries tuinbonen
- 250 g diepvries tuinerwten
Kook ondertussen de bevroren tuinbonen 3 min. Voeg de laatste minuut de bevroren tuinerwten toe.
Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- 50 g pompoenpitten
- 3 bosuien
- 8 zongedroogde tomaten in olie
- 400 g koelverse hüttenkäse kaas
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes. Meng samen door de Hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g rucola
- 2 el sladressing balsamico
Meng de rucola met de tuinbonen, tuinerwten, de helft van de pompoenpitten en de sladressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder de folie van de aardappelen en verdeel het hüttenkäsemengsel erover. Garneer met de rest van de pompoenpitten. Serveer met de salade.