bewaar
Oosterse mie met krokante speklapjes
Oosterse mie met krokante speklapjes
bewaar

Oosterse mie met krokante speklapjes

Drukke dag gehad? Dit mie-gerecht zet je in een handomdraai op tafel.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

350 g

speklapjes à la minute

240 ml

woksaus ketjap sesam

300 g

mienestje

900 g

nasi-bamigroente

2 el

arachideolie

Drukke dag gehad? Dit mie-gerecht zet je in een handomdraai op tafel.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Bestrijk de speklapjes aan beide kanten met 4 el woksaus.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper.

3

Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Haal ondertussen de rode peper uit de schalen nasi/bamigroente. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de nasi/bamigroente met de helft van de rode peper 3 min. Voeg de gember en knollook toe en bak 3 min.

5

Giet de mie af en voeg samen met de rest van de woksaus toe aan de groente. Roerbak nog l min. Serveer met de gegrilde speklapjes en bestrooi met de rest van de rode peper.

combinatietipLekker met gebakken uitjes.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.