bewaar
Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub
Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub
bewaar

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

No stress deze kerst, want je laat de oven al het werk doen.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

1 tl

versgemalen zwarte peper

2 el

arachideolie

2

verse lamsracks

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

No stress deze kerst, want je laat de oven al het werk doen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2

Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.

3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.

4

Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.

5

Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht tot en met het aanbraden van het vlees een dag van tevoren bereiden. Doe de lamsracks in de ovenschaal, laat afkoelen en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

combinatietipOok lekker met aardappelpuree en wortel-rodekoolsla, kijk voor de recepten elders op deze site.

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

Instructievideo - 01:34 min.